Winterwende viering op Natuurbegraafplaats Fryslân

Op vrijdagavond 29 december 2017 is er op Natuurbegraafplaats Fryslân een bijzondere variant op de alom bekende Lichtjesavond: een Winterwende viering. Midwinter, het moment dat de zon op het noordelijk halfrond zijn laagste punt bereikt. In deze langste nacht van het jaar schenkt -volgens Keltische verhalen- de vrouwelijke Godin leven aan het licht en keert de zon weer. Zon en warmte bepalen het ritme in de natuur. Het leven dat nu diep in de aarde verborgen is en er zijn rust neemt, zal binnenkort weer ontwaken. Daarom is dit een mooi moment om stil te staan bij het licht, de bron van alle leven.

084

Uitnodiging

Dat doen we graag samen met u. Wij nodigen u uit om de winterwende te vieren en samen stil te staan bij het afgelopen en het nieuwe jaar.   Vanaf 18.45 uur bent u welkom de lichtjes vanaf de ingang naar onze kapschuur te volgen en daar een levensvraag uit onze boom te plukken. Wij schenken soep en warme chocolademelk en stellen u in de gelegenheid om een kaars aan te steken voor degenen die niet meer bij ons zijn of een extra lichtje goed gebruiken kunnen.

Uitvaartspreeksters Ellen Hoekstra en Monique Jonker lezen een mooi verhaal voor en zullen aan de hand van uw antwoorden op de vragen in onze levensboom een gesprek voeren over licht en leven, dromen en de dood. De avond zal stemmig begeleid worden door de klanken van Merain, die avond bij uitzondering een Keltisch duo in plaats van trio. Erbij zijn kost niks, wel willen wij u vragen om u aan te melden via ons contactformulier of info@natuurbegraafplaatsfriesland.nl.

Kinderen zijn ook heel welkom, kleedt u zich warm aan en vergeet uw zaklamp niet. Graach oant 29 desimber!   kaardenbol-natuurbegraafplaats-friesland

<